Za ustvarjalce iger

Trenutno imamo srečo, da smo sredi vala lokalnega porajanja dizajnov namiznih iger, ker pa bi radi obdržali vse gredice srečne in plodne z dovolj sonca in vode za vse, smo se odločili postaviti naslednja pravila.

Igralna srečanja so primarno namenjena igri in druženju in so del prostega časa udeleženih. Playtesting je dejavnost drugačne narave in zahteva posebno koncentracijo. Playtesting je delo. So pa srečanja odlično mesto za navezavo kontaktov z igralci namiznih iger v okolici ter priložnost igranja (novih) iger. Tako lahko najdete igralce za redno testiranje igre.

Seveda bi radi podprli lokalne snovalce iger in jim pomagali – znotraj razumljivih okvirov, kjer oboji spoštujemo drug drugega. Mislimo, da je odlično, da lahko pomagamo dizajnerjem, da se srečate, izmenjate kontakte in vzpostavite skupino/e za testiranje iger. Prav tako ste dizajnerji lepo vabljeni, da objavljate svoje dogodke na naši meetup skupini.

V kolikor si želite predstaviti igro v okviru naših igralnih srečanj, pa iz vaše strani želimo sledeče:

  • Če pridete na naše srečanje, igrate z nami igre, ki jih igramo tam. Pričakujemo, da bo vaša predstavitev dolga največ kakšno uro (razen z drugačnim vnaprejšnjim dogovorom), ostali del časa pa boste v naši družbi igrali in spoznali “ekipo”.
  • Vnaprej želimo dobiti v ogled pravila igre. Pričakujemo, da je igra, ki pride na srečanja, dala za sabo že določen obseg testiranja in da je cilj predvsem preizkusiti kako deluje z drugačno publiko. Večina nas ima dovolj izkušenj, da vam lahko damo dovolj komentarjev že samo iz branja pravil.
  • Prosimo za kratek opis igre, kjer so omenjene glavne mehanike in primerjava s podobnimi že izdanimi igrami.
  • Skupaj bomo potem našli datum srečanja, ki bo vsem ustrezal.

Za vsa morebitna vprašanja in pošiljanje materiala, smo vam na voljo na info (at) igrolog.si

Povezave:

Design forumi na bgg-ju so dom živahne skupnosti, ki rada pomaga, sodeluje s pravnimi nasveti in vodi tudi redna tekmovanja v designu.
http://www.boardgamegeek.com/forum/26/boardgamegeek/board-ga…
Board Game Designers Forum
http://www.bgdf.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>