28 Feb

Teden v igrah (28.2.15)

Prejšnji teden smo omenili New York Toy Fair, Paste Magazine pa je tokrat objavil kratek pregled namiznih novosti na sejmu.

Pri Kotakuju so objavili članek, ki predstavi nekoliko nekonvencionalen razlog, zakaj bi raje kot video igre igrali namizne igre.

Ta teden nam je BoardGameGeek postregel s seznamom nagrajencev Golden Geek Award 2014, verjetno najbolj relevantno spletno nagrado za namizne igre. Na povezavi lahko preverite katere igre so uporabniki strani izbrali za najboljše lanskega leta.

Če ostanemo pri BoardGameGeek, med najbolj popularnimi igrami na strani ta hip je v samozaložbi izdana igra s kockami, Dune: The Dice Game, ki se navdihuje pri univerzumu Franka Herberta in originalni licenčni namizni igri iz leta 1979.

Za tiste, ki jih zanima kritištvo, pa se na BGG lahko udeležite (ali samo spremljate) tekmovanje v kritikah namiznih iger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>