O nas

Namizne igre so sodoben, raznolik in fleksibilen medij, ki ima ogromno družbenega potenciala. Nudijo lahko alternativo elektronskim oblikam druženja in preživljanja prostega časa in pomagajo pri temu, da se bolje razumemo. In čeprav je igranje družabnih namiznih iger povsod po svetu v porastu, je v Sloveniji še zmeraj bolj ali manj omejen pojav.


No, zato je pa tu Igrolog. Prizadevamo si, da bi namizne družabne igre postale bolj razširjena stvar, da bi jih ljudje boljše poznali in razumeli. Naš cilj je širjenje in ozaveščanje splošne javnosti o didaktičnem, kulturnem in družbenem potencialu namiznih družabnih iger. Pri tem nagovarjamo predvsem ljudi, ki niso še nikoli ali zelo redko igrajo namizne igre, odrasle, ki menijo, da so te igre predvsem za otroke, take, ki jih igranje zanima, ampak ne vedo kje začeti, otroke, družine in mladostnike. Skratka vse, ki o namiznih igrah vedo bolj malo. Dobrodošli so seveda tudi bolj izkušeni igralci, ki želijo širiti svoja obzorja.


Zavest pa se najlažje širi prek dejanj, zato se osredotočamo predvsem na organizacijo dogodkov, kjer se igre dejansko igra in kjer v sproščenem vzdušju začetnikom in radovednežem z vprašanji in svetovanjem pomagamo člani društva. Ni pa to vse: tu se šele začne. V prihodnosti (bolj ali manj bližnji) nameravamo organizirati tudi druge vrste dogodkov, od povezovanja namiznih iger z različnimi drugimi načini preživljanja prostega časa, do okroglih miz in predavanj o temu, kaj namizne igre sploh zares so, zakaj so tako slabo razumljene, kako nam lahko pomagajo pri izobraževanju in reševanju problemov, grajenju medsebojnih odnosov in še marsikaj.